NBA PLAYOFF / Mala škola obrane: Minnesota razmontirala Jokića i Denver, New York poveo protiv Indiane

Image
Foto: Profimedia

Čak i bez Rudyja Goberta, trostrukog NBA obrambenog igrača godine koji sinoć nije igrao zbog rođenja prvog djeteta, Timberwolvesi su uspjeli zadržati Denver na najnižem broju koševa u sezoni

7.5.2024.
8:39
Profimedia
VOYO logo

Minnesota Timberwolves su poveli s 2-0 u seriji nakon što su sinoć u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije s visokih 106-80 nadigrali branitelje naslova Denver Nuggetse, a New York Knicks su u prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije sa 121-117 bili bolji od Indiana Pacersa.

Image
POLUFINALA /

Jokić i Nuggetsi u prvoj utakmici ispustili pobjedu u zadnjoj četvrtini

Image
POLUFINALA /

Jokić i Nuggetsi u prvoj utakmici ispustili pobjedu u zadnjoj četvrtini

Minnesotu je u gostima do uvjerljive pobjede nad Denverom predvodio Karl-Anthony Towns koji je zabio 27 koševa i uhvatio 12 skokova. Treća utakmica u seriji igra se u petak u Minneapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i bez Rudyja Goberta, trostrukog NBA obrambenog igrača godine koji sinoć nije igrao zbog rođenja prvog djeteta, Timberwolvesi su uspjeli zadržati Denver na najnižem broju koševa u sezoni. Jamal Murray zabio je osam poena uz šut 3-za-18, ali je imao rekord karijere od 13 skokova, a Nikola Jokić završio je sa 16 poena i 16 skokova.

"Kada nemate obrambenog igrača godine, morate pojačati svoju igru", rekao je Towns za TNT. "Svi smo razumjeli izazov koji dolazi protiv branitelja naslova."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aaron Gordon predvodio je Nuggetse s 20 poena, a Justin Holiday je dodao 13.

Knicksi na krilima Brunsona

U New Yorku su domaći Knicksi poveli u seriji, svladavši Indianu sa 121-117, a najzaslužniji za pobjedu bio je Jalen Brunson koji je utakmicu završio s 43 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donte DiVincenzo ubacio je 25 koševa, od čega 21 u drugom poluvremenu, a Josh Hart je 24 poena, 13 skokova i osam asistencija za New York. Kod Pacersa najbolji je bio Myles Turner s 23 koša, Pascal Siakam dodao je 19, a T.J. McConnell 18 poena. Druga utakmica igra se u srijedu navečer u New Yorku.

Brunson je postao četvrti igrač u povijesti NBA doigravanja koji je postigao 40 ili više poena u četiri uzastopne utakmice. Jerry West dosegao je taj učinak rekordnih šest uzastopnih puta 1965. Bernard King (1984.) i Michael Jordan (1993.) učinili su to u četiri uzastopna natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo