VEČER IZ SNOVA / Trnovita sezona za Plave završila euforijom. Jakirović: 'Pobjeda je bila posljednja želja moje majke'

Nebo iznad Maksimira je gorjelo nakon što su stotine navijača bakljama i pjesmom dočekale svoje junake. Emocije se još zbrajaju, a sumnje u titulu prvaka nema

6.5.2024.
20:39
VOYO logo

Slavlje u taboru Dinama koji je, nakon pobjede na Rujevici, na korak do titule prvaka. Veliku pobjedu protiv Rijeke proslavili su s navijačima koji su im priredili doček za pamćenje.

Image
DINAMO SLAVI /

Jakirović poručio: 'Kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone'; komentirao je i suđenje

Image
DINAMO SLAVI /

Jakirović poručio: 'Kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone'; komentirao je i suđenje

Večer iz snova zbog nikad važnije pobjede, ali i nikad veće euforije i proslave koju Dinamo neće zaboraviti. Nebo iznad Maksimira je gorjelo nakon što su stotine navijača bakljama i pjesmom dočekale svoje junake. Emocije se još zbrajaju, a sumnje u titulu prvaka nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I mi smo sinoć na Malešnici zapalili baklje, bilo je divno, baš kako dolikuje Dinamu", kaže Ilinka iz Zagreba. "Oduševljenje, nema šta drugo. Stvarno prekrasno, doživljaj dobar. Jedino to raspoloži taj nogomet to ljude diže", dodaje Milovan Rađen iz Zagreba.

"Rijeka je cijelo prvenstvo dominirala s Hajdukom pa znamo kako je to prošlo. Tko ima pobjednički mentalitet taj osvaja, a to će biti Dinamo zna se", kaže Petar iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trnovita sezona

Najjači kad je najteže - bio je opis ispod Dinamove pobjedničke objave koju je lajkao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. Komentare podrške ostavili su bivši igrači Joško Gvardiol, Dominik Livaković i Josip Šutalo.

Bila je ovo trnovita sezona za Plave, puna promašaja i teško postignutih uspjeha, ali opet su na vrhu. "Nova uprava je smirila situaciju jer je omogućila da dečki igraju nogomet,a da se bave time tko će biti i što će raditi", kaže Davorin Kulundžić iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da to iskustvo i dobar duh zajednički", rekao je Luka Pavić iz Zagreba. "Ima onoga da moram biti lud Petkovića koji zabija golove levom, desnom nogom", kaže Joso Gović, Zagreb.

Upravo je maestralni pogodak Petkovića s 20 metara donio izjednačenje i ludi preokret, a u posljednjim je minutama pao i drugi odlučujući gol, čiji strijelac ponos ne skriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ovo bio moj gol karijere. Otkako sam došao u Dinamo nisam bio tako dobar, ali nakon ovog gola rast će mi motivacija i karakter za budućnost", rekao je Arber Hoxha, igrač Dinama.

Posljednja želja majke

Za trenera Dinama, Sergeja Jakirovića ova pobjeda nije bila važna samo zbog prvenstva, već i jer je posljednja želja njegove majke, koja je preminula prošlog tjedna, bila da ostane uz momčad i dovede ih do vrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Emotivno je, meni je svaka pobjeda draga, ali ova je baš specijalno draga jer znamo svi što se događalo uoči utakmice i hvala svima što su bili ogromna podrška", kaže Sergej Jakirović.

Velika podrška svom su klubu bili i Riječani. Razočarenje je neizbježno jer unatoč dobroj igri, san o naslovu više se ne čini realnim. "Sreća pa u prizemlju živimo pa sam jako često išla okolo kuće, znate ono kad bi Dinamo uzeo loptu pa bi ja izašla vanka ha ha ha", rekla je Mirjana Grgić iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo je bolje to završit, imali su puno šansi, prokockali su nešto što je bilo bitno", kaže Dean Štifanić, Rijeka.

U igri je još jedan pehar - onaj kupa Hrvatske pa tračak optimizma još postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo